Daltononderwijs: uw kind sneller zelfstandig

Het woord Dalton heeft alles te maken met het gedachtegoed van Helen Parkhurst. Zij heeft aan het begin van de vorige eeuw een geheel eigen visie ontwikkeld over de wijze waarop ze leerlingen het beste tot leren kon laten komen. in de staat Massachusetts heeft zij destijds in het plaatsje Dalton haar ideeën in de praktijk gebracht.

In haar visie op onderwijs en opvoeden spelen de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken een belangrijke rol.

De Nederlandse Dalton Vereniging heeft daar een paar jaar geleden reflectie, effectiviteit en borging aan toegevoegd. De wijze waarop aan deze kernwaarden inhoud moet worden gegeven heeft Helen Parkhurst nooit voorschrijvend vastgelegd.
Ze geeft ieder team de vrijheid om er al samenwerkend, zelfstandig vorm aan te geven. Hierdoor krijgt iedere daltonschool een herkenbaar eigen gezicht en zijn er geen twee daltonscholen hetzelfde.

Meer informatie over daltononderwijs vindt u op de website van de Nederlandse daltonvereniging: www.dalton.nl

Uw kind sneller zelfstandig