Activiteiten in Groep 1/2

Leerzame weken


De afgelopen weken was het voor de kleuters van de Magneet een drukke maar hele gezellige tijd.

Op een dinsdag kregen wij les van een instructrice van Streetwise.
In deze les stonden het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en oefenen met oversteken centraal. De kleuters hebben ook geleerd waarom een autogordel én autozitje belangrijk zijn.

Op een woensdag mochten wij, samen met de peuters van de Tamtam (Ska), kijken naar de voorstelling van Moppereend. Als voorbereiding  is Juf Yolanda, van Bibliotheek Eemland, in de klas geweest om het boek voor te lezen en hebben we een leuke knutsel gemaakt. Misschien bent u de knutsel thuis wel tegen gekomen?!

En vorige week vrijdag hebben de kleuters, met behulp van een aantal moeders, 4 verschillende soorten vogelvoer gemaakt: een pindaketting, een vetbol, een sinaasappel gevuld met vogelvoer en pindakaas en een wc-rol ingesmeerd met pindakaas en vogelvoer. Goede oefeningen voor de fijne motoriek. Wij hopen dat we daarmee de vogels een beetje hebben kunnen helpen.

Kortom: het waren een erge leerzame weken!

Media
  • 1
  • 6
  • 2
  • 3
  • 4
No demo item exists for the selected template.

    Contact

    obs De Magneet
    Maasstraat 2
    3812 HS Amersfoort

    Tel: 033 461 71 97
    E-mail: info.magneet@meerkring.nl

    Plan route

    Volg ons

    Volg ons op Linkedin:
     

    Stichting

    Obs De Magneet is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.


    Lees verder